Известие

Collapse
No announcement yet.

Гаден шум при пълен ляв/десен

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Гаден шум при пълен ляв/десен

Колеги , от няколко дни имам странен проблем с алфата - 1.3 Boxer. При пълен ляв или съответно десен (няма значение) издава странен шум , наподобяващ търкане на два метални предмета ... Не се сещам по какъв друг начин да го опиша. Прави го само при пълен(почти докрай) завой и с малка скорост , може би при по-висока няма как да се чуе... Преди час се пребирах към нас, карах с към 40км/ч и колата изгасна . Прочетох доста теми за 'странни шумове' , но никъде не откривам сходни симптоми. Ще съм благодарен ако някой има опит точно в това и да сподели , преди да я карам на сервиз .
    Хиляда триста петдесет и един кубически сантиметра сърце ...

Първоначално публикувано от alfapz Покажи съобщение
    Колеги , от няколко дни имам странен проблем с алфата - 1.3 Boxer. При пълен ляв или съответно десен (няма значение) издава странен шум , наподобяващ търкане на два метални предмета ... Не се сещам по какъв друг начин да го опиша. Прави го само при пълен(почти докрай) завой и с малка скорост , може би при по-висока няма как да се чуе... Преди час се пребирах към нас, карах с към 40км/ч и колата изгасна . Прочетох доста теми за 'странни шумове' , но никъде не откривам сходни симптоми. Ще съм благодарен ако някой има опит точно в това и да сподели , преди да я карам на сервиз .
    хидравликааааа.

Comment

По - конкретно ?

Comment

Провери си нивото на хидравликата в казанзето...намира се до казанчето на спирачната течност...и аз имах същият проблем и се наложи да сменя всички маркучи за хидравликата,защото имах течове....успех колега и пиши какво е станало...

Comment

Прочетох доста теми за хидравликата , дано се окаже проблема в маркучите или в нивото на хидравликата , че като гледам за какви ремонти става въпрос .

Едит: Сега проверих нивото - на малко повече от половината е. Проследих маркучите , които излизат от казанчето , от началото до края им - не виждам да има следи от масло. Може ли наглед и наслух да се определи причината за проблема ?
          Last edited by alfapz; d.m.y г., 16:46.

Comment

Опипай хубаво маркучите..не може да няма течове...някъде сълзи 100%...поогледай добре...купи си ATF масло и гледаи за течове.....

Comment

Колеги ... Пак проверих нивото на течността , но този път бръкнах с пръста и установих , че пустото казанче в средата е разделено на две някакси , в смисъл течността се намира в горната му половина . Следователно нямаше никаква течност , прилъгал ме е обема на казанчето , мислих че цялото се изпълва с течност. Както и да е - купих масло (червено) , долях и сега е супер Изчезна гадния звук. Сега само трябва да проверявам дали нивото ще падне. Благодаря ви!

Comment

а с какви гуми караш клега,че бях слагал за проба 195 на оригиналните джанти и ми опираше в подкалника,успех
                alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
                alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Comment

Браво колега.....дано няма повече проблеми..Успех и безаварийно

Comment

Карам с нормалните , както са в сервизната книжка - R14 185/60

Comment

Working...
                    X